Zvětšování rtů prostřednictvím výplní kyseliny hyaluronové je doporučeno aplikovat při:

  • asymetrie rtů
  • nedostatečné plností rtů
  • změny rtů podmíněné věkem – ztráta objemu, vrásky, pokleslé koutky úst, změna barvy a obrysů rtů

Metody zvětšování rtů:

Po smyslných ústech touží prakticky každá žena, a proto moderní estetická medicína přišla s řadou metod, pomocí nichž lze docílit zvětšování rtů.
První možnost zahrnuje operaci, která má trvalý efekt. Buď se používá silikonový implantát, nebo dojde k naříznutí rtu a tkáň se posune. Nevýhodou je nevyhnutelně vyšší náročnost takového zákroku, delší doba nezbytná k úplnému zotavení a vznik jizev. Druhou metodou je takzvaný lipofilling, kdy hovoříme o zákroku mini invazivním. Jeho principem je vyplnění rtů (ačkoli ho můžeme použít i pro řešení jiných nedostatků, například ke korekci vrásek) vlastním tukem. Což přináší zásadní výhodu v eliminaci rizika intolerance, jelikož nejde o látku cizí.
Další variantu představuje výplň za pomoci kyseliny hyaluronové, přičemž se opět jedná o látku, která je tělu přirozená, proto je ji schopno dobře přijímat. Tento postup patří také mezi nechirurgickou metodu, což znamená nižší míru rizik a výskytu komplikací, a zkrácenou dobu rekonvalescence. Výsledný efekt je viditelný, a současně velmi přirozený.

Beauty clinic Synergy nabízí zvětšování rtů  prostřednictvím výplní kyseliny hyaluronové.

Základem výplně je kyselina hyaluronová. Při jejím zavedení do hlubších vrstev kůže dochází k hydrataci, což znamená, že přípravek na sebe váže vlhkost a následně ji udržuje. Právě díky tomuto efektu získává tkáň větší objem, kůže se v této oblasti napíná a vrásky se vyhlazují.

Výhody metody:

  • omlazení díky syntéze kolagenových vláken
  • efekt kyprých plných rtů přetrvávající po dobu až jednoho roku
  • metoda je vhodná pro všechny věkové skupiny
  • není nutná dlouhá rekonvalescence, všechny negativní projevy odezní během několika dní

Jak vypadá vlastní ošetření:

Na základě vstupní prohlídky doktor navrhne objem aplikované výplně s ohledem na konečný požadovaný efekt. Postup je pro pacienta prakticky bezbolestný a nevyžaduje použití lokální anestezie, protože některé přípravky již obsahuje anestetikum. Pokud přípravek neobsahuje anestetikum, tak před aplikaci doktor nanese na rty lokální anestézii.
Účinek je patrný okamžitě, ale ještě během 24 hodin kyselina hyaluronová vstřebává vlhkost, a tak lze výsledný efekt zhodnotit až několik dní po zákroku. Přesáhne-li získaný objem očekávání, lze tento problém napravit tím, že se do místa zavede speciální enzym, který kyselinu hyaluronovou štěpí.
Přípravek se postupně vstřebává, výsledek přetrvává dlouhodobě – až v horizontu jednoho roku.
Zvětšení rtů touto metodou lze kombinovat s celou řadou estetických procedur, včetně hlubokého peelingu, aplikací botulotoxinu apod.

Krásné plné rty vám vydrží zhruba 8 měsíců. Během této doby se výplňový materiál vstřebává. Po uplynulé době doporučujeme ošetření zopakovat.